
Biologische gedroogde vijgen Gedroogde vijgen hebben een hoog gehalte aan natuurlijke suikers. Daarom blijven vijgen na de oogst en het drogen zo lang houdbaar. Vijgen worden soms wat wittig, dit kan geen kwaad. Vijgen zijn heerlijk om zo te eten. Ze verminderen het hongergevoel en de trek in zoetigheid. Vijgen passen ook goed bij verschillende gerechten. Je gebruikt vijgen in brood en gebak, maar ook bij het wokken geven vijgen een zoetje aan vlees en groenten. Stoom je gedroogde vijgen even in een zeef boven heet water. Ze worden lekker zacht. Vul de vijg met een zoete of hartige vulling. Bijvoorbeeld roomkaas met gember, slagroom met stukjes pistachenoot of een stukje kaas. Zo heb je een heerlijk hapje! Vijgen zijn vezelrijk. Ingredienten Vijgen* *biologisch Allergeneninformatie Kan sporen bevatten van soja, gluten, noten, pinda?s, sesam en melk. Voedingswaarde per 100 gram Energie 1041 kJ / 249 kcal Vetten 0,93 gram waarvan verzadigde vetzuren 0,1 gram Koolhydraten 63,9 gram waarvan suikers 49 gram voedingsvezels 9,8 gram Eiwitten 3,3 gram Zout 0,025 gram Gebruik De mogelijkheden met gedroogde vijgen zijn bijna eindeloos. Zo kun je ze uit de hand eten of verwerken in toetjes, taart of jam. Je kunt vijgen vullen met honing of noten of je kunt ze gebruiken voor hartige gerechten en stoofschotels. Daarnaast kun je vijgen als vulling gebruiken voor vlees. Fabrikant Bountiful B.V. Industrieweg 10e 6562 AR Groesbeek
Prijs: 5.89 (klik hier voor meer informatie)